Pământul arde, iar noi ne scufundăm în nepăsare și în plăceri…Noi suntem cauza, noi suntem soluția!

Pădurea Amazoniană , cea mai mare pădure a planetei arde.
Lumea arde, iar noi ne scufundăm în ape adânci, rămânem acolo, într-o beție interminabilă, în nepăsare!

Oamenii continuă să posteze pe rețelele de socializare: rugați-vă pentru Amazonia!
Am citit stupefiată acum câteva săptămâni : Arde Siberia, astăzi văd : Arde Amazonia
Pădurea Amazoniană : cea mai mare pădure a planetei , se întinde pe suprafața a 9 țări.
Una din zece specii cunoscute în lume, trăiește în pădurea Amazoniană,consituind cea mai mare colecție de plante și specii de animale din lume. Regiunea cuprinde aproximativ 2,5 milioane de specii de insecte, zeci de mii de specii de plante, și aproximativ 2000 de specii de păsări și mamifere. Până astăzi, aici s-au clasificat cel puțin 40.000 de specii de plante, 2.200 de specii de pești, 1.294 specii de păsări, 427 mamifere, 428 amfibieni și 378 specii de reptile. Una din 5 păsări din lumea intreaga, trăiește în pădurile Amazoniene. Doar în Brazilia, savanții au descoperit între 96.660 și 128.843 specii de nevertebrate. Tot aici se găsesc și cei mai mari prădători precum jaguarul și anaconda. Aici se găsesc și anghile care produc șocuri electrice, piranha, și diverse specii de broaște periculoase care secretă venin.Pericolul nu vine doar de la prădatori, ci și de la numeroși paraziți sau lilieci vampir care răspandesc rabia. ( sursa : wikipedia )
”Arde Siberia: Trei milioane de hectare de pădure sunt în flăcări. Primele imagini
Aproximativ o sută de oraşe şi sate sunt acoperite de fum negru și mai multe persoane s-au intoxicat în timp ce mergeau pe stradă.
În Siberia izbucnesc în fiecare vară incendii de vegetație pe suprafeţe întinse. Câtă vreme nu amenință zone locuite, acestea sunt lăsate să se stingă de la sine.”


”Arde „plamanul planetei”: Record de incendii in Amazon”
”La ora 15:00, la Sao Paulo era întuneric, iar fenomenul a durat mai mult de o oră.”

Printre cauze : defrișările.
” După anii 60 s-au construit ferme, iar cultivarea pământului a dus la defrișarea unor mari porțiuni din pădure. Aici, pământul este productiv pentru o perioadă scurtă de timp, iar fermierii trebuiau să se mute in mod constant intr-o alta zona, defrisand tot mai mult teren. Defrisarea este considerabilă, urmările acesteia putând fi văzute cu ochiul liber din spațiu. Între anii 1991 și 2000 Pădurea Amazoniană a pierdut între 415.000 și 587.000 de kilometri pătrați. In continuare, între 2000 și 2005 s-au defrisat circa 22.400 de kilometri patrati pe an.” ( sursa : wikipedia)


Noi suntem cauza, tot noi suntem soluția. Dar mă întreb, când vom înțelege?


Arde pământul, iar lumea se afundă în plăceri.
Nu am văzut prea multe știri despre aceste incendii, de ce nu-i pasă nimănui?
Am văzut imagini îngrozitoare!

Treziți-vă oameni buni! Scoateți-vă o dată sufletul din monotonia indiferenței! Dacă nu puteți face nimic, rugați-vă.
Există un Dumnezeu care ar fi putut opri toate acestea, există un Dumnezeu strigat de câți mai puțini oameni! ” Rugați-vă pentru Amazonia” am văzut peste tot pe twitter mai devreme, e ca și când te-ai ruga pentru un om după ce a murit… aproape asemănător.
Când pământul va fi distrus , unde vă veți mai ruga?!
Amazonia arde aproximativ de 3 săptămâni , se vor opri flăcările? Poate Dumnezeu va face o minune… când se va opri, vă veți mai ruga?! Se vor opri defrișările?! No way. Oamenii nu se învață minte.
Plânge pământul cu lacrimi de foc, iar noi ne plângem că nu ne ajunge… că nu ne ajung banii , că nu ne ajunge timpul , că nu ne ajung hainele sau nopțile. Nemulțumiți… vrem mai mult spațiu pentru a face bani și distrugem pădurile, sursa de energie, sursa de viață.
Îi întoarcem spatele zilnic Celui ce ne-a oferit viața, distrugem tot ce El ne-a oferit pentru a trăi, orice a lăsat El pe acest pământ, distrugem, schimbăm, modificăm… că noi știm mai bine. De asta arde lumea acum.
În acest moment, cât timp citești ceea ce scriu, ard sute de specii de plante și animale… acestea au viață, mor sute de vieți acum. Ce faci după ce termini de citit? Continui să urmărești noutățile pe facebook sau pleci liniștit la treaba ta, sigur, te-ai rugat astăzi? Oprește-te din tot ce faci pentru 5 minute și roagă-te…. pentru dezastrul din lume, sau pentru tine, pentru apropiații tăi , pentru ce vrei… doar vorbește cu Dumnezeu astăzi pentru 5 minute.
5 minute zilnic de rugăciune, crede-mă , înseamnă ceva …decât nimic! Acele 5 minute îți vor fi de folos, vei vedea că în restul zilei vei simți nevoia să faci doar bine, nu și rău.

” Pădurea Amazoniană , unul dintre cele mai umede locuri de pe planetă, este în foc.”
Siberia, unul dintr cele mai reci locuri de pe planetă, este în foc.
Asta nu e normal. Schimbările climatice sunt reale și planeta noastră arde. Oamenii sunt cauza acestei febre mortale.”
” Noi nu mai avem mult timp să salvăm planeta noastră. Acțiunile noastre trebuie să se schimbe și asta este nevoie să se întâmple repede! Noi ne pierdem singura noastră casă , noi omorâm pământul.”
” Vă amintesc că pădurea amazoniană arde de 3 săptămâni și din cauza mass-mediei oamenii nu știu despre asta. Acesta este unul dintre cele mai importante ecosisteme ale pământului.”

Acestea sunt unele mesaje postate pe twitter ale oamenilor… disperați, dar și dezamagiți din cauza lipsei de interes.
Nepăsare.
Nu ne pasă…

12 gânduri despre &8222;Pământul arde, iar noi ne scufundăm în nepăsare și în plăceri…Noi suntem cauza, noi suntem soluția!&8221;

 1. Tot ceea ce se intampla, chiar daca este cauzat de umanitate, prin nepasare, indolenta, imoralitate, etc… se intampla prin voie Divina! Da… Dumnezeu ingaduie toate acestea! De ce?… oare nu stie El mai bine decat noi??? Nicio adiere de vant, nicio scanteie, nicio flacara… nimic nu se intampla fara acordul Lui.. Toate au un rost, un scop, oricat de tragice ne par.

 2. Greseala oamenilor este ca isi doresc mai mult decat au nevoie.Scrie in articol despre extinderea suprafetelor agricole….e una sa produci hrana pentru necesarul oamenilor si e alta sa iti doresti sa faci bani multi din agricultura,cresterea animalelor,exploatarea padurilor,adica transformarea resurselor naturale in bani,care apoi sunt stocati in conturi bancare.Trebuie pus in balanta risc-beneficiu.Ar trebui interzis la nivel mondial transformarea resurselor naturale in bani.Acestea trebuie folosite doar pentru traiul oamenilor si al animalelor…si atat!!Atentie la lacomie!!!

 3. Liderii mondiali nu conlucrează. Pe unele meleaguri e supraproducție, la noi împușcăm porcii bolnavi sau sănătoși, suprarisipă, pe alte meleaguri se moare de foame! Grija față de mediu ar trebui să fie prioritară! Planeta poate hrăni toată populația dacă nu ar fi lăcomie, dacă nu ar fi războaie economice, dacă țările ar conlucra…..

 4. Rugatul .. nu știu cât de mult ajuta. Dar cerere poate la marile organizatii ale lumii sa ia acțiune, poate. Cere la al nostru guvern să nu taie in tara noastră poate o diferență.
  Dumnezeu, chiar dak ajuta, nu baga in traista.
  Cate petiții am semnat anul asta, cat am reciclat anul asta, cat am ieșit în stradă pentru măsuri mai bune pt a proteja ce este pur și verde in lume, cat am donat la carități care luptă pt noi să păstreze cat mai este?

 5. dragii mei.eu credca total este predestinat.trebuie sa ajungem la marginea prapastiei ca sa ne dam seama ca am gresit si ca an continuare gresim.va spun sigur ca amazonul un arde singur,este o mana care a pus focul.santem foarte mici si de aceia si eu va dau acelas sfat -rugati-va la Dumnezeu tatal ca numai el ne poate salva.dar va mai spun ceva ,poate unii cred ca aiurez dar nu .au venit si ne vor lua planeta,nu o meritam si de aceia o vor lua pentru-ca nu am pastra-to cum am luato.

 6. Pământul nu este al nostru ci al copiilor copiilor noștri de aceea trebuie să avem grija de el să nu-i condamnam la moarte din cauza lăcomiei noastre oarbe noi trăim datorita strămoșilor noștri și din ce ne-au lăsat tot așa trebuie să facem și noi, Sa nu fim asasini propriilor noștri copii și a întreg neamului omenesc

 7. Si e doar inceputul
  Cei mai incurabil și mizerabili viruși ai planetei e omul…un animal nu poate face atâta mizerie ca un om.. de aia mă doare inima de animale cel mai mult .. restu lumii așa merita.. Si nu e nimic asta .. suntem foarte aproape de al 3 lea razboi mondial 👌

 8. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m
  impressed! Extremely useful information particularly the ultimate section 🙂
  I care for such info a lot. I was seeking this certain info for a very lengthy time.
  Thank you and good luck.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s