Jertfelnicia Înaltpreasfințitului Teodosie – singura alinare pentru sufletele credincioșilor în această perioadă

Astăzi, la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Teodosie și-a mărturisit bucuria sufletească datorită anunțului primit ieri!
Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie : ” Iubiți credincioși, mulțumim lui Dumnezeu pentru vestea cea bună de aseară: că putem să ne întâlnim de vineri la Sfânta Biserică. Vineri dimineață voi face slujba la altarul de vară și veți putea să veniți, stând la distanță… este atât de mult loc împrejurul altarului de vară! Vă primim și vă așteptăm cu dragoste! Și nădăjduim să vă bucurați atât de mult!

În urmă cu ceva timp am făcut un fel de sondaj prin care am vrut să aflu și părerea câtorva credincioși despre această situație urâtă legată de COVID-19 și închiderea bisericilor.


Răspunsurile acestora au fost ca niște strigăte după ajutor, precizând că în această pandemie, Biserica este tot ceea ce le-a lipsit!
Ne simțim lăsați de izbeliște! A comentat unul dintre credincioși la postare.
Oamenii, însetați de Dumnezeu, au spus că nu vor să mai treacă niciodată prin așa ceva, comparând această viață fără Sfintele Taine cu florile ofilite…fără apă.
” Hristos nu se livrează prin curier!”
” În noaptea de Înviere m-am simțit la fel ca deținuții din penitenciar!”
”Prin toate aceste stări nu aș vrea să mai trec niciodată! Este tare greu să-ți fie dor de Dumnezeu și de Biserică și să ți se interzică efectiv aceasta! ”
”Noaptea aceasta de Înviere a fost cea mai urâtă si fără sens pentru că nu m-am spovedit și nu m-am împărtășit. Mi s-a părut o zi obișnuită pentru că nu ai cum să trăiești online așa o zi… ”

”Biserica îmi aduce aceeași bucurie pe care o aveam când pășeam în casa bunicilor plină de icoane…”
”Dar pentru mine, participarea la Sfânta Liturghie este o necesitate. Ca să fac o comparație, după cum generația secolului 21 este dependentă de mijloacele on-line, de Facebook și de cafea și cu greu traieste fara acestea, așa simt și eu nevoia stringentă de a participa la Sfintele Slujbe.”

Am regăsit printre comentariile oamenilor aceste… strigăte, care se răgăsesc, probabil, în sufletul a 90% de români, care sunt creștini!
Singura alinare a credincioșilor au fost slujbele online!
Cel mai apropiat de sufletul lor, a fost Arhiepiscopul Tomisului, care a afirmat de la începutul pandemiei că va sta în rugăciune alături de oameni până la final, zi și noapte!


Oamenii nu au ezitat să-și exprime și mulțumirea pentru Înaltpreasfinția sa:
”Jertfelnicia Înaltpreasfințitului Teodosie ne este balsam sufletelor! Urmărim sfintele slujbe ,ascultăm cuvântul de învățătură plin de înțelepciune și dătător de viață al Înaltpreasfințitului Teodosie! ”
”Ceea ce face Înaltpreasfinția Sa este totul…Trebuie să luam exemplu și să ascultăm de păstorul nostru. Inaltpreasfinția sa este un model și TATĂ pentru noi toți!”
” Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie este cheia care ne va salva, deoarece poartă jugul tuturor răspunsurilor noastre. Am 33 de ani și mi-a fost dat să pot simți dragostea lui Dumnezeu cu ajutorul Înaltpreasfinției sale, încă din adolescență! Jerfa, cultura, rugaciunea și credința Înaltpreasfinției sale, m-au motivat si m-au facut să văd VIAȚA cu ochii ființei și să-mi pun la adăpost sufletul!”
”Datorită IPS Teodosie am fost virtual la aproape toate slujbele săvârșite de Inaltpreasfintia sa. ”
”Puțin spus „ucenicul Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul României”! Și cât de mult l-a așteptat Sfântul pe acest doritor de mântuirea sufletelor noastre! IPS TEODOSIE – păstorul SUFLETELOR NOASTE! VREDNIC ESTE ! ÎI VOM FI ALĂTURI!”

Acestea sunt doar o mică parte din bucuria pe care și-o mărturisesc oamenii datorită a ceea ce face pentru ei Înaltul Ierarh!
Mii de comentarii se strâng zilnic pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului prin care oamenii strigă de durere și dor de Biserică, afirmând că ceea ce face Înaltpreasfințitul Părinte este singurul lucru care le mai hrănește sufletele înfometate și înstrăinate de Casa Domnului!

Adevărul este că Ierarhul Tomisului chiar a făcut tot posibilul în toată această perioadă pentru a fi cât mai aproape de oameni, măcar sufletește, dacă atât se poate! Pe lângă slujbele pe care le ține zilnic și dimineața și la miezul nopții, să ne reamintim că Înaltpreasfințitul a ținut convorbiri online, în direct, cu credincioșii… i-a ajutat pe cei ce aveau nelămuriri și i-a încurajat pe cei ce erau îndurerați! Ierarhul a ținut și o slujbă în fața Sanatoriului Balnear din Techirghiol, unde au fost cazați românii repatriați din Italia. Oamenii, neputând ajunge la biserică de Paștele Blajinilor, și-au alinat sufletele disperate urmărindu-l pe Ierarh cum a pomenit cele 15.000 de nume ale celor adormiți primite prin e-mail de la aceștia.

Înaltpreasfințitul Teodosie a fost părintele duhovnicesc al tuturor românilor (și din țară și din diaspora) în această perioadă traumatizantă!

16 gânduri despre &8222;Jertfelnicia Înaltpreasfințitului Teodosie – singura alinare pentru sufletele credincioșilor în această perioadă&8221;

 1. Deci sa îl ajute Dumnezeu ca mult a putut face un aceste momente din viata noastră și nea ținut pe toți cu sufletul alături de rugăciune și as dori din tot sufletul sa fie lăsat și de aici în colo online cind din pricina unor probleme nu vom putea sa participam la slujbe sa putem sa îl urmărim doamne ajuta

 2. Balsamul si alinarea sufletelor înainte de toate un om adevărat, in cele din urma IPS Sa stie sasi pastoreasca oile sa ne traiti intru multi ani

 3. Multumim IPS Teodosie pt dragostea lui.pt biserica și pt credincioși. Este un exemplu de.urmat pt toti romanii.Nu vom uita niciodata bunătatea și jerfelnicia sa.Dumnezeu să-l țină sănătos

 4. Multumesc Preasfintitului TEODOSIE pentru rugaciuneli care mia umplut sufletul de alinare speranta si tot binele pe care lam simtit cu dansul de aici din mijlocul epidemie din Italia am trecut momente grele care nu vreau sa le traiesc nici odata, multumesc bunul Dumnezeu ca ne a Aratat cat ne iubeste proteja su ne de aceasta arma taioasa sa ne traiti Parinte, cand am sa patrund pe pamantul nostru romanesc voi veni la Dumneavoastra pentru ca Simt nevoia sa va multumesc personal, Doamne Ajuta sa fie bine 🙏🙏

  1. MULTUMIM PENTRU RUGACIUNILECU CARE NE-ATI MINGIIAT INALTPREASFINTIA TA IPS TEODOSIE.BUNUL DUMNE6 SA VA AIBA IN PAZA SI NICI PE NOI SA NU NE LASATI.AMIN.

 5. Am fost seara de seara si ziua la sf,slujbe,si a fost ca un balsam pentru noi,osteneala IPS Teodosie,ca este foarte obositor,(am atipit de cateva ori la rugaciunea de noapte),ne-am amagit ca am fi in biserica,dar a fost mai mult decat deloc.Ii multumim!Doamne ajuta!

  1. Dzeu sa va dea sănătate ,tuturor cei care sunt cu Dvs la fel sa puteți sa faceți sfânta slujba mereu !Sunteti cu adevărat superbi ,cu har de la Dzeu și așa sa va ajute mereu!!!

 6. Hristos a Inviat! Am trecut si inca mai trecem prin momente mai putin placute din viata noastra a tututurora. Dar cred ca fiecare dintre noi a invatat cate ceva. Eu personal m-am intarit cate putin in toate. Un singur lucru vreau sa punctez; Credinta in Dumnezeu, daca o ai ,faci orice si treci prin orice, iar eu personal am descoperit un SFINT in adevaratul sens al cuvantului, IPS TEODOSIE! Iar la prima revenire a mea in Romania Cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa am onoarea de participa la Sfanta Liturghie a IPS! Multumim Parinte Drag si bogdaprostie pentru toate!🙏

 7. IPS Teodosie, nu este doar un nume, un pastor de oameni ; Este un inger al Domnului care si-a intins aripile sale sfinte si a batut si la usa mea care era deschisa si asteapta aceasta mireasma duhovniceasca cu minunatele rugaciuni si cantari ale intregului sobor de preoti. Am simtit dulceata rugaciunii si puterea ei care iti da speranta si putere si dragoste nebiruita a Domnului nostru Isus Hristos si a Sfintei Fecioara Maria.Domnul sa-i dea sanatate si mereu sa-l protejeze CACI CU NOI ESTE DUMNEZEU!

 8. Mulțumesc din tot sufletul meu de creștin, IPS TEODOSIE, pentru ca a fost alături de noi în aceste momente deosebit de grele, întărind-ne duhovnicește mai mult decât PATRIARHUL, care cu regret o spun, nu a avut nici o atitudine, lăsându-ne fără bucuria SFINTELOR SĂRBĂTORI PASCALE!
  DUMNEZEU SĂ VĂ DEA SĂNĂTATE ȘI PUTERE MULTĂ, INALTPREASFINTITE TEODOSIE, SĂ NE FIȚI MEREU ALĂTURI!
  HRISTOS A ÎNVIAT!

 9. Fiind departe de casa si de cei dragi, pentru noi, Inaltpreasfintitul Teodosie este o mare bucurie, ne alina sufletele si le umple de lumina.
  Participam cu mare drag la slujbele sfintiei sale. Copiii mei asteapta cu nerabdare slujbele de noapte si parca nu putem sa mergem la somn fara rugaciunile Sfintiei sale. Ne uimeste energia pe care o are si pe care o trimite catre noi. Multumim bunului Dumnezeu si ne rugam sa ii dea Dumnezeu sanatate si putere pentru mai departe…

 10. Mulțumim lui Dumnezeu ca nu ne-a lăsat și alături de părintele duhovnic care a avut grija de noi, ni l-a „trimis” și pe IPS Teodosie care intr-adevar cu harul său și tot ce face pt noi toti a fost si este un balsam pt sufletul nostru greu încercat in aceasta perioadă.
  Doamne iti mulțumesc!
  Multă sănătate IPS Teodosie!

 11. Hristos a Înviat!
  Cu adevărat, Înaltpreasfințitul Teodosie este Ierarhul nostru providențial.
  Mulți sunt cei asupra cărora a revărsat din bogăția darurilor Înaltpreasfinției Sale…
  Pe câți tineri nu a susținut pentru a se realiza profesional, meditându- i GRATIS pentru admiterea la Facultatea de Teologie Pastorală, dar și pentru Teologie-Litere – unde se cerea însușirea cunoștintelor de Dogmatică …
  Om al lui Dumnezeu, Om al jertfei, căruia îi suntem recunoscători toți cei care l-am cunoscut cu adevărat, încă din perioada când era Profesor și Arhiereu Vicar la Arhiepiscopia Bucureștilor și cărora ne- a devenit Părinte Duhovnic, formându- ne duhovnicește, în duhul profundei smerenii a Înaltpreasfinției Sale.
  Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Sale Preacurate că ne- au îngaduit să ne adăpăm la izvorul duhovnicesc al arhiereștii Binecuvântări a Înaltpreasfințitului Teodosie, adevărat DĂRUITOR DE DUMNEZEU, după cum i-a și fost rânduit numele!…
  Cu profundă recunoștință și cu adâncă smerenie,
  Îl purtăm în umilele noastre rugăciuni!

 12. Multumesc Inaltpreasfintitului Teodosie, in toata aceasta perioada de carantina, ma salvat de la depresie, a intrat in casele tuturor in tara si in diaspora si ne-a mingiiat pe fiecare in parte cu slujbele neincetate, inca odata multumesc din suflet si va marturisesc ca sinteti cel ce a insamintat credinta in sufletul meu in toata aceasta perioada, Bunul Dumnezeu sa va dea multa sanatate 🙏🙏🙏🙏♥️🌹

 13. Hristos a Inviat!
  Vrednic este!
  Ma rog si multumesc Domnului ca i-a dat atata putere!M-a ajutat sa nu intru in depresie.Mi-a adus multa alinare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s