Să fim alături de Ips Teodosie în aceste vremuri în care Biserica este discriminată și disprețuită.

Ips Teodosie a cerut în instanță dreptul de a se desfășura pelerinajul Sf. Andrei, această cerere i-ar fi fost refuzată astăzi. Însă decizia nu este definitivă, un recurs poate răsturna situația în orice clipă. Pe lângă pelerinaj, ierarhul mai cere și permisiunea să țină slujbele în biserică, alături de credincioși.
Îmbolnăvim oamenii! … cu temperaturile acestea scăzute și cu vânt… atunci dacă Direcția de Sănătatea Publică ne spune să ținem oamenii afară devine o Direcție de Îmbolnăvire Publică , nu-și respectă statutul. Dacă stau oamenii afară 3-4 ore în fiecare zi, deja sunt bolnavi. Am cerut ceva firesc.a precizat ieri, Ips Teodosie.

sursa : Ziua de Constanța


Astăzi , spre finalul slujbei, niște urlete au deranjat slujba Arhiepiscopului Teodosie. Urletele erau ale polițiștilor care au venit să ” facă ordine” . În schimb, au făcut mai mult dezordine, cum spune chiar și Ips Teodosie.

Captură din video – Ziua de Constanța


Pelerinajele Sf. Parascheva și Sf. Dumitru au fost și ele interzise, însă oamenii tot au intrat, nu i-a oprit acest lucru. Rezultatul celor două interdicții a fost scandalul. Aceeași interdicție se aplică și a treia oară, ceea ce dovedește că pe cei care aplică această lege nu-i interesează prea mult de durerea oamenilor.


În fine. Acum… să căutăm logica.
Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul românilor, nu doar al constănțenilor sau al sătenilor din Ion Corvin. Această sărbătoare este foarte importantă pentru toți cei ce aparțin religiei ortdoxe.
Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei“ este poarta creştinismului în România, ne spune un articol de pe ziarullumina.ro .
Peştera Sf. Ap. Andrei datează din primul veac de după Hristos când, cu vrerea Domnului ce i-a îndreptat paşii în călătoriile sale misionare spre ţinuturile Sciţiei Minor (Dobrogea de astăzi), Sf. Apostol Andrei a poposit şi pe meleagurile dregătorilor Cutusan şi Dura, satul Cuzugun (Ioan Corvin de azi), unde a găsit această minunată peşteră. De aceea, locul de rugă şi vieţuire duhovnicească folosit de către „Cel dintâi chemat la Apostolie“, precum şi de către ucenicii săi, este primul lăcaş de cult creştin ortodox din Ţara Românească, în care Sf. Apostol Andrei a încreştinat prin botez, a hirotonit preoţi şi episcopi, învăţând pe cei ce primeau cuvântul Evangheliei. (…)
Neîndoielnic că mulţime de daci, geţi şi alani, greci şi romani de pe tot plaiul au alergat la Sfântul Apostol, iar Andrei îi învăţa şi îi boteza în apele celor nouă izvoare sfinţitoare şi tă-măduitoare de pe lângă schitul său, izvoare la care pelerinii merg şi astăzi cu credinţa că găsesc tămăduire şi alinare.

Pe 6 Decembrie se cere ca „toată lumea să meargă la vot”. Deci se poate face o excepție.
Pe 6 Decembrie vrei să te voteze un întreg popor din care 90% este ORTODOX , dar pe 30 Noiembrie nu vrei să-i lași libertatea poporului să-și exprime jertfa, bucuria și rugăciunea.
La fel cum faci o excepție pentru interesul tău, pentru că tu vrei să fii votat, este normal să faci o excepție și pentru interesul poporului ortodox. Altfel, nu înțeleg de ce vrei să conduci în continuare un popor care este 90% ortodox dacă tu nu îi accepți religia și convingerile.
Înainte de a vrea să-i faci un bine unui om cu orice preț, că autoritățile asta spun, cum că ar vrea să facă un bine prin aceste interdicții… reiau, înainte să-i faci un bine cuiva, asigură-te că ești corect. Cum poți tu conduce o țară dacă nu ești corect?! Ori anulezi votarea, ori permiți pelerinajul. Dacă vrei să faci un bine, așa cum spui, fă-l până la capăt, altfel nu-l face deloc.

Să nu mai adăugăm cât de reliefat este faptul că avem voie peste tot, în afară de biserică. Am voie să merg la o rudă în Ion Corvin, dar nu am voie la pelerinajul din Ion Corvin. Am voie în supermarket, dar nu am voie în biserică. Joi doar ce am ajuns în România, iar în aeroport era o aglomerație groaznică; să nu mai aducem aminte și de metrou…. atenționări care se ignoră într-un mod nesimțit.

Să nu mai vorbesc că am o bunică ce vinde în piață, afară , în frig, în Teleorman, în timp ce supermarketurile sunt pline, angajații de acolo își beau cafeau la căldură fără stres.

Nu găsesc logica acestor decizii. Biserica este discriminată și disprețuită, iar vârstnicii la fel!

Nici Ips Teodosie și nici un alt Ierarh sau preot care are măcar un pic de bunătate în suflet nu ar putea lăsa credincioșii în frig, afară, pe vremea aceasta. Vă reamintesc că intrăm în iarnă, nu în vară.

Cât despre Ips Teodosie… se vede cu câtă râvnă se luptă pentru credincioși! Este evident că este rănit de ceea ce se întâmplă. Este dureros să îți dorești să ajuți atâția oameni și să nu ai puterea de a o face. Tot mai mulți credincioși îl sună și îi cer să se roage pentru ei, îmbolnăviți de la statul în frig la slujbe. Mulți sună de prin alte orașe exprimându-și dorința de a ajunge la peșteră chiar în ziua sărbătorii din diferite motive ( ca de exemplu: cei care își sărbătoresc ziua numelui de Sf. Andrei; cei care au copii cu numele Andrei sau Andreea și vor să se roage pentru ei ).

Eu, de exemplu, nu am ajuns niciodată acolo de această sărbătoare, anul acesta plănuiam să merg. Îmi doresc să ajung acolo cu un aranjament floral, să-l las la peșteră și să dau ceva de pomană. Așa îmi exprim eu jertfa pentru Dumnezeu , bucuria și mai ales mulțumirea pentru că sunt sănătoasă și fericită. Asta este credința mea, convingerea mea. Așa consider eu, că trebuie să fac aceste lucruri chiar în ziua în care este sărbătorit Sfântul Andrei, nu în altă zi.
Să vă povestesc ceva. Am un prieten de patru ani de zile. Cu un an în urmă , nu a putut fi alături de mine la sărbătorirea zilei mele de naștere, din motive destul de serioase. Cu toate că știam că nu ar fi putut face nimic să schimbe acest lucru, am fost tristă în ziua respectivă. Degeaba mi-a oferit cadoul a doua zi. Eu îmi doream să fie lângă mine fix în ziua respectivă.
Poate o să vi se pară absurd, dar așa gândesc și în cazul în care sunt sărbătoriți sfinții. Chiar și Dan Negru a spus ceva legat de asta : „Degeaba întâlnești un om mereu în timpul anului, dacă nu-i duci flori chiar de ziua lui”.
Consider și am speranța că până pe 30 Noiembrie se va găsi o soluție să fim alături de Sfântul Andrei în ziua în care este sărbătorit.
Să fim în continuare alături de Ips Teodosie, să nu se simtă singur în această luptă! Să nu aveți rețineri în a-i transmite mesajele voastre. Spun asta fiindcă cineva m-a întrebat dacă îl poate felicita pentru râvna pe care o are, deși avea o reținere doamna, era timidă. Eu consdier că fiecare mesaj îl va întări.
Să ne rugăm în fiecare zi!

6 gânduri despre &8222;Să fim alături de Ips Teodosie în aceste vremuri în care Biserica este discriminată și disprețuită.&8221;

 1. Să ne rugăm cu râvnă și răbdare în fiecare zi și Bunul Dumnezeu îl va ajuta pe IPS Teodosie cu sănătate și putere pentru a ne face auziți în Credința noastră Ortodoxă..

 2. Vrednic este IPS Teodosie! Râvna sa nu poate trece cu vederea cu siguranță! Dumnezeu să îi de-a putere, sănătate în lucrarea încredințată! Noi îi suntem alături cu rugăciunea, cu sufletul! Dumnezeu să ne fie milostiv tuturor!

 3. Dragi Parinti si frati de Credinta!Dragi Preoti,fiti alaturi de Ierarhul nostru!
  Nu lasati pe nimeni sa ne desparta!
  Dumnezeu ne iubeste si ne vrea pe toti.
  Sa lasam micile neintelegeri si sa avem in vedere ceea ce ne uneste: Credinta noastra.
  Parinte, Dumnezeu sa va apere si Maica Domnului sa va aline!

 4. Doamne Maica Domnumui nostru Iisus Hristos cu toti Sfintii din Romania sa ne ajute sa ne eliberam de cei rsufacatori tarii Romanesti si a intregului neam de pe pamant sa putem pastra credinta si religia Ortodoxa ce a dainuit de ani de zile si secole! Sa se faca slujbe religioase si rugaciuni la Sfantul Msre Mucenic Andrei si alti Sfinti puternici de a ne apara si a ne tamadui de boala afeasta! Amin! Amin! Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s